Nova vest
Tenis

Sreda, 27.05.2009.

20:27

RG: Jelena, Novak, Viktor i Nenad

U četvrtak, petog dana Rolan Garosa, na teren izlazi četvoro srpskih predstavnika – Jelena Janković, Novak Đoković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena duelom sa Magdalenom Ribarikovom otvara program na „Suzan Lenglan“ stadionu, a Novak protiv Sergeja Stahovskog igra poslednji meč na istom terenu. Troicki igra sa Del Potrom, drugi po redu na terenu broj 7. Zimonjić sa Nestorom igra protiv Argentinaca Sebalosa i Kera, a u miksu sa Zi Jan suparnici su mu Soareš i Klejbanova.

Sergej Stahovski, Đokovićev suparnik, trenutno je na 110. poziciji na ATP listi. Ove sezone igrao je četvrtfinala u Dohi i Zagrebu, a u prestonici Hrvatske prošle godine je uzeo jedini trofej u karijeri.

Na šljaci do Rolan Garosa nije imao nijednu pobednu na šljaci (četiri poraza), ali je u Parizu u kvalifikacijama dobi De Vesta, Svitinga i Floka, a u prvom kolu glavnog žreba eliminisao je Brajana Dabula iz Argentine.

Đoković i Stahovski se do sada nisu sastajali, a pobednik će u trećoj rundi igrati sa boljim iz meča Filip Kolšrajber – Huan Karlos Ferero.

Između Novakovog i Jeleninog meča na „Suzan Lenglan“ sastaju se Korne – Kirstea i Monako – Conga.

Magdalena Ribarikova, naredna Jelenina rivalka, trenutno je 53. na WTA listi, a u februaru ove godine držala je najviši rang (46). Ima 20 godina, a u karijeri je osvojila četiri ITF titule. Na Gren slemovima je najbolji rezultat ostvarila na prošlom US openu – treće kolo.

Ove sezone igrala je polufinala u Pataja Sitiju i Hobartu, ali je na šljaci samo jednom dogurala do druge runde (Barselona) iz četiri pokušaja.

U prvoj rundi Ribarikova je dobila Kristinu Mladenović 6:1, 2:6, 8:6, a do sada se nije sastajala sa Jankovićevom. Pobednica će u trećem kolu igrati sa boljom iz duela Jarmila Grot – Marijana Duke Marino.

Huan Martin del Potro, sledeći rival Troickog, igra solidno na šljaci ove sezone – posle iznenađujućeg poraza od Ljubičića na startu Monte Karla, dogurao je do četvrtfinala u Rimu i polufinala u Madridu.

Ove sezone osvojio je jednu titulu, u Oklendu, a na putu do trofeja savladao je i Troickog – 6:3, 6:3. Njih dvojica igrali su još dva puta – nedavno je u Rimu bilo 6:3, 1:6, 6:3 za Argentinca, a u Vašingtonu 2008. Del Potro je slavio 6:3, 6.3.

Od ukupno pet titula u karijeri Argentinac je dve uzeo na šljaci – u Kicbilu i Štutgartu.

Zimonjić meč u miksu igra poslednji na trenu broj 11, a pre se igraju dva ženska i jedan muški dubl. U paru sa Nestorom Nenad bi trebalo da izađe drugi na teren broj 14, čim se okonča jedan meč u muškom dublu.

Petog dana igra i Rodžer Federer protiv Hosea Akasusa, nepredvidljivog Argentinca, a Žo-Vifrid Conga igra sa Huanom Monakom u jednom od derbija dana. Igraju i Monfis – Krivoj, Šardi – Boleli, Rodik – Minar.

Serena Vilijams, posle teškog posla sa Zakopalovom u prvoj rundi, igra sa Virhinijom Ruano Paskval, a program na terenu broj 1 zatvaraju dve Jelene – Dokić i Dementijeva. Igraju još Garbin – Bartoli, Krajbas – Voznijacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve