Nova vest
Tenis

Sreda, 27.05.2009.

15:23

RG: Tipsarević u 3. kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pobedom nad Špancem Felisijanom Lopesom, sa 3:1 (6:7, 6:4, 7:6, 6:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 3 sata i 55 minuta. Sledeći Tipsarevićev rival je treći nosilac Endi Mari, koji je savladao Italijana Potita Staračea, sa 3:1.

Kao i u prvom kolu protiv Alberta Montanjesa, Tipsarević je i ovaj put izgubio prvi set da bi zatim preokrenuo.

Lopes je u petom gemu došao do brejka prednosti, servirao za set kod 6:5, a Tipsarević se vratio oduzevši servis protivniku. Ipak, set je pripao Špancu u taj-brejku. Janko je propustio dve meč lopte, na drugoj strani spasao 4 šanse Lopesa za osvajanje seta, ali ne i petu, pa je Lopes posle 66 minuta igre rešio set u svoju korist sa 11:9.

Drugi set pripao je Tipsareviću zahvaljujući brejku u sedmom gemu, treći u taj-brejku sa 7:4, a i u četvrtom je odlučio jedan brejk srpskog tenisera, ovaj put u osmom gemu.

Tipsarević će u borbi za osminu finala imati težak posao, iako je u duelima sa Endijem Marijem zabeležio dve pobede iz četiri susreta. Poslednju pobedu protiv Britanca, Tipsarević je zabeležio pre dve godine u Moskvi (6:4, 7:5), dok je prethodni susret pripao Mariju, prošle godine u Sankt Peterburgu (7:6, 7:5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve