Nova vest
Tenis

Petak, 22.05.2009.

19:02

SK: Srbija u finalu

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog kupa u Diseldorfu, nakon pobede nad Italijom od 2:1, u trećem kolu plave grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlučujući poen Srbiji doneo je dubl Nenad Zimonjić-Viktor Troicki koji je pobedio Italijane Frančeska Pikarija i Andreasa Sepija sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6 (5). Italijani su u četvrtak poveli nakon pobede Sepija nad Troickim, a izjednačio je Janko Tipsarević koji je pre meča u dublu bio bolji od Pikarija sa 2:0 u setovima.

Protivnik Srbije u finalu u subotu biće selekcija Nemačke koja je u crvenoj grupi zauzela prvo mesto u konkurenciji Franucke, Švedske i selekcije SAD.

Zimonjić i Troicki su u odlučujućem meču bili veliki favoriti, što su pokazali već na startu meča. Prvi set završen je posle samo 18 minuta, a Italijani nisu uspeli da uzmu nijedan gem u tom periodu (6:0).

Kada je naš dubl poveo sa 1:0 u drugom setu činilo se da će sve biti gotovo veoma brzo, ali Italijani se nisu predali. Sepi i Pikari dobili su tri vezana gema, napravili brejk i poveli sa 3:1. Sredinom drugog seta Italijanima je stigla podrška i od argentinskih tenisera, koje je pobeda ’azura’ vodila u finale.

Ipak, u osmom gemu srpki dubl odigrao je sjajno, dobio je gem na servis protivnika bez izgubljenog poena i izjednačio na 4:4. Naredna četiri gema išla su uz servis i ušlo se u taj-brek.

U 13. gemu Italijani su poveli sa 4:2 i činilo se da bi mogli da izbore odlučujući deo. Ipak, tada su Zimonjić i Troicki zaigrali sjajno, dobili su četiri vezana poena i došli do dve meč lopte. Prva meč lopta je propuštena, ali druga nije i Srbija se plasirala u finale.

Svetski kup igra se za ukupni nagradni fond od 1.890.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve