Nova vest
Tenis

Utorak, 19.05.2009.

19:12

RG: Bozoljac prošao, Pašanski ispao

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je pobedio Žonatana Dasnijea de Vežija 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njegov rival u narednoj rundi biće Australijanac Džosef Sirijani. Boris Pašanski, drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama, izgubio je od Francuza Nikolasa Maija rezultatom 6:1, 7:5.

Bozoljac je postavljen za 21. nosioca u kvalifikacjama, a za trijumf nad De Vežijem bilo mu je potrebno 70 minuta. Srpski teniser imao je 8 asova i 36 direktnih poena.

Džozef Sirijani, naredni Bozoljčev rival, u prvoj rundi je dobio Martina Fišera 7:6, 6:4. Sirijani ima 34 godine i trenutno je 241. na ATP listi. Najbolji rang imao je krajem prošle godine, kada je bio na 138. poziciji. Ove sezone igrao je samo četvrtfinale ’čelindžera’ u Johanezburgu.

Bozoljac i Sirijani sastali su se jednom, a uspešniji na šljaci u Tunisu bio je srpski igrač – 7:6 (7-5), 7:5.

U slučaju da prođe Sirijanija, Bozoljac će za plasman u glavni žreb igrati sa pobednikom meča Paolo Lorenci – Danijel Munjos de la Nava. Italijan je 174. na ATP listi i u prvoj rundi kvalifikacija izbacio je Giljerma Kanjasa, a De la Nava je 175. i eliminisao je Martina Alunda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve