Nova vest
Tenis

Petak, 08.05.2009.

23:19

Madrid: Đoković slobodan u 1. kolu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu ATP turnira u Madridu, koji se od 9. do 17. maja igra za nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U drugom kolu treći reket sveta će se sastati sa pobednikom meča između Španca Oskara Ernandesa i Argentinca Martina Argelja Vasalja. Potencijalni protivnik Đokovića u trećem kolu biće Čeh Radek Stepanek, dok bi ga u četvrtfinalu čekao Francuz Žo Vilfred Conga ili njegov zemkljak Žil Simon.

Đokoviću je mogući protivnik u polufinalu najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal, dok bi se sa drugim reketom sveta Švajcarcem Rodžerom Federerom sastao u finalu.

Drugi reket Srbije Viktor Troicki imaće težak zadatak na startu takmičenja, gde ga čeka 10. nosilac Rus Nikolaj Davidenko. Ukoliko prođe prvu prepreku, Troicki bi se sastao sa nemačkim teniserom Rajmonom Šutlerom ili Floranom Serom iz Francuske.

U osmini finala Troickog bi čekao Amerikanac Endi Rodik, a u četvrtfinalu Federer, dok bi polufinalni meč mogao da igra sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Treća "tabla" Srbije Janko Tipsarević odmeriće na startu snage sa Amerikancem Mardijem Fišem, a potom bi igrao sa Špancem Tomijem Robredom ili Nikolasom Kiferom, da bi mu u osmini finala protivnik bio Britanac Endi Mari, a u četvrtfinalu Del Potro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu