Nova vest
Tenis

Utorak, 28.04.2009.

22:52

Tipsarević u drugom kolu Rima

Janko Tisaprević plasirao se u drugo kolo turnira Master serije u Rimu pobedom nad Hoseom Akakusom u dva seta 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao jedan čas i 30 minuta, a u prvom setu je bio prekinut zbog kiše koja pravi velike probleme organizatorima turnira. Naredni protivnik srpskog tenisera biće bolji iz meča Čileanca Fernanda Gonsalesa i Francuza Žeremija Šardija.

Tipsarević je odlično servirao tokom celog meča. U prvom setu je spasao sve tri brejk šanse koje je Argentinac imao, u drugom je ispustio jednom svoj servis, ali je uspeo da se vrati i trijumfuje.

Srpski teniser je prošle godine u Rimu poražen u prvom kolu od svog potencijalnog rivala u narednoj rundi, Gonsalesa. Čileanac je u dosadašnjoj karijeri još jednom savladao Tipsarevića na Kvins klubu, 2007. godine, ali mu se Janko revanširao samo nedelju dana kasnije na Vimbldonu.

U duelima sa Šardijem Janko ima mnogo bolji skor - igrali su dva puta u 2008. i srpski igrač je oba puta bio bolji, na turniru u Mecu, a zatim i u Sankt Peterburgu.

Ukupni nagradni fond turnira Master serije u Rimu 2,75 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu