Nova vest
Tenis

Utorak, 10.03.2009.

15:07

"Novak je dokazao svoj patriotizam"

Firma porodice Đoković "Femili sport" izdala je saopštenje povodom napisa u medijima da se Novak Đoković nije dovoljno zalagao na mečevima Dejvis Kupa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Teniser Novak Đoković je u dosadašnjoj karijeri mnogo puta dokazao svoj patriotizam i nije korektno prema njemu da se dovodi u sumnju njegova želja i motiv da igra za reprezentaciju Srbije", navodi se u saopštenju firme porodice Đoković "Femili sporta".

Srbija je u meču prvog kola Dejvis Kupa sa Španijom poražena u Benidormu sa 4:1, a Đoković je izgubio oba meča, protiv Davida Ferera (3:0) i Rafaela Nadala (3:0).

"Đoković je u svojoj karijeri do sada nebrojeno puta dokazao svoj patriotizam, zalaganje, srčanost i koliko mu je stalo da doprinese uspehu i povećanju ugleda svoje zemlje u svetu. On će i ubuduće davati sve od sebe kada brani boje svoje zemlje", navodi se u saopštenju.

U "Femili sportu" smatraju da se u pojedinim medijima vodi negativna kampanja protiv trećeg tenisera sveta.

"Nije pristojno ni korektno prema njemu, kao pravom sportisti i borcu koji je uvek na zaista pravi način predstavljao svoju zemlju i narod, iznositi neistinite i uvredljive komentare kojima se dovodi u sumnju njegova želja i motiv da igra za reprezentaciju", dodaje se.

Takođe, "Femili sport" je pozvao "dobronamernu sportsku i stručnu javnost" da Novaku Đokoviću pruži moralnu podršku, jer ga očekuju turniri i borba za najviši plasman na svetskoj rang listi na kojoj brani boje Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve