Nova vest
Tenis

Subota, 28.02.2009.

17:52

Đoković osvojio Dubai!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Dubaiju pošto je u finalu pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Đokoviću je to 12. trofej u karijeri i prvi ove sezone. Finalni duel obeležio je veliki broj brejkova na obe strane. U prvom setu viđeno je čak pet oduzetih servisa, a u drugom tri. Đoković je ipak sve vreme bio u prednosti, i zasluženo je slavio.

Novak je u finalu odigrao najbolji meč dosadašnjeg dela sezone, ali i pored toga morao je da se pomuči jer je i David Ferer bio odličan. Bio je ovo sedmi duel Đokovića i Ferera, i četvrta pobeda srpskog tenisera.

Prvih pet gemova išlo je uz servis, i ništa u tim trenucima nije nagoveštavalo veliki broj brejkova. Ipak, u šestom gemu Đoković je iskoristio prvu brejk šansu na meču, i poveo sa 4:2. Ferer se nije predao i uzvratio je istom merom već u narednom gemu. U osmom gemu Đoković pravi drugi brejk u nizu, ali ponovo ispušta prednost, i Španac izjednačuje na 5:5.

U samom finišu seta Đoković je zaigrao najbolje i, slično kao i u polufinalnom duelu sa Simonom, dobio je set posle 12 gemova (7:5).

Srpski teniser psihološku prednost sa kraja prvog preneo je na start drugog seta, i vrlo brzo je poveo sa 3:0 uz jedan brejk. Španac je ipak uspeo da vrati brejk minusa u sedmom gemu (4:3), ali već u narednom Đoković je ponovo zaigrao sjajno i poveo sa 5:3. U poslednjem gemu turnira Đoković je do pobede došao tako što je posle servisa i dosuđenog auta zatražio 'čelendž' koji je pokazao da je lopta bila dobra.

Pre dve godine Đoković je izgubio od Federera koji je kasnije osvojio turnir, prošle godine poražen je od Rodika koji je takođe trijumfovao, a sada je i sam postao šampion.

"Želim da se zahvalim svim srpskim navijačima, ali i svim ostalim fanovima koji su došli u dubai da prate sve tenisere. Takođe, zahvaljujem se i sponzorima", rekao je Đoković posle finalne pobede.

Devid Ferer odao je priznanje srpskom igraču.

"Igrao sam odlično, ali Novak je bio fenomenalan tako da ništa nisam mogao", rekao je David Ferer po završetku meča.

Turnir u Dubaiju igrao se za ukupni nagradni fond od 2.233.000 dolara, a Đokoviću je pripalo 383.000 dolara i 500 ATP poena.

Đoković će narednog vikenda predvoditi Dejvis kup reperezentaciju Srbije u meču prvog kola Svetske grupe tog takmičenja protiv Španije u Benidormu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

232 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve