Nova vest
Tenis

Utorak, 17.02.2009.

18:42

JT: "Ne odgovara mi uloga favorita"

Srpski teniser Janko Tipsarević ocenio je da je njegovu slabiju igru na početku "MTS Open" uslovila uloga favorita koju ima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tipsarević je na turniru, koji se igra na terenima Gemaksa, postavljen za drugog favorita takmičenja. "Problem je kada te proglase za favorita, posebno kada je podloga tepih na kome o pobedniku odlučuje poen ili dva", rekao je Tipsarević novinarima posle pobede nad 156. teniserom sveta Kristijanom Plesom iz Danske od 2:1 (1:6, 6:3, 6:2) u prvom kolu.

"U prvom setu sam loše servirao. Posebno mi nije išao prvi servis. Donosio sam i pogrešne odluke. Kasnije je servis proradio, osvajao sam lake poene, pa sam stekao i samopouzdanje", dodao je 47. igrač na svetskoj ATP rang listi tenisera.

Naredni protivnik 24-godišnjeg Tipsarevića biće 159. teniser sveta Sem Varburg iz SAD.

"Bolji sam od njega sa osnovne linije, a moja prednost je i što on nema puno prilika da igra na tepihu. Očekujem, ipak, meč sličan ovom današnjem", ocenio je Tipsarević.

"Na ovoj podlozi nema prostora za taktičke kalkulacije. Servis i ritern su najbitniji, a pobedjuje igrač sa pametnijom ofanzivnom igrom", istakao je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve