Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2009.

13:48

Federer ekspresno do polufinala

Švajcarac Rodžer Federer ubedljivom pobedom nad Huanom Martinom del Potromplasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Fantastičnom igrom tokom celog meča koji je trajao samo 80 minuta Federer je osmom nosiocu AO Argentincu Del Potri dozvolio da uzme samo tri gema i došao je do ubedljivog trijumfa 3:0, po setovima 6:3, 6:0, 6:0. Igrom pruženom na Rod Lejver areni Švajcarac je pokazao da je ozbiljan kandidat za trijumf na ovogodišnjem Australian Openu.

Pošto su i Federer i Del Potro osvojili prve gemove na svoj servis, usledila su tri uzastopna poena bivšeg svetskog broja jedan, od kojih je jedan bio brejk. Potom su obojica osvojili po dva poena na svoj servis i na semaforu je pisalo 5:3 za Federera. Fantastični Švajcarac brzo je set priveo kraju u svoju korist, a zatim je usledila serija fantastičnih poena Federera i osvajanjem 12 uzastopnih poena Fedeks je ekspresno završio meč i plasirao se u 19. Gren slem polufinale u karijeri.

Poslednja prepreka za plasman u finale i borbu za svoju četvrtu titulu u Australiji, kao i izjednačenje po broju Gren slem titula sa Pitom Samprasom, Federeru će biti Endi Rodik kome je u utorak ujutru Novak Đoković predao meč četvrtfinala zbog iscrpljenosti. Trenutno drugi teniser sveta sa Rodikom ima skor od 15 pobeda i dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu