Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

09:33

AO: Pobeda Dokićeve, poraz Savai

Ženski deo Australijan opena počeo je ispedanjem dve nositeljke.Poražene su 23. kosturašica Mađarica Agneš Savai i 27. favorit Ruskinja Marija Krilienko.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sigurne pobede ostvarile su Vera Zvonarjeva, Karolina Voznijacki, Aliz Korne i Marion Bartoli. Takođe, sjajan trijumf zabeležila je i Jelena Dokić. Dokićeva je u prvom kolu savladala talentovanu Austrijanku Tamiru Pašek. Bilo je 2:1 u setovima – 6:2, 3:6, 6:4 za nekada četvrtu teniserku sveta.

Sedmi favorit ženskog dela Vera Zvonarjeva mučila se u prvom setu protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, ali je u drugom sve došlo na svoje mesto. Bilo je 7:6, 6:0 za Ruskinju.

Mlada Dankinja Karolina Voznijacki je lakše nego što se očekivalo savladala Izraelku Šahar Per. Voznijacki je Perovoj prepustila samo pet gemova – 6:3, 6:2.

Posao je u dva seta okončala i 15. nositeljka Francukinja Aliz Korne koja je bila bolja od Ukrajinke Marije Koritseve – 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu