Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

04:40

AO: Jelena rutinski do drugog kola

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australian opena lakom i ubedljivom pobedom nad Austrijankom Ivon Mojzberger – 6:1, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi meč na Rod Lejver areni trajao je 69 minuta. Jelenina protivnica u drugoj rundi biće 110. teniserka na WTA listi Kirsten Flipkens iz Belgije koja je pobedila Rozanu De Los Rios iz Paragvaja sa 6:3, 6:2.

Za razliku od Ane Ivanović koja se dosta mučila, prva teniserka sveta je od samog starta protiv malo poznate Austrijanke odigrala dominatno, ne dozvolivši protivnici ni da pomisli da ima šansu. Nešto više problema Jankovićeva je imala u drugom setu, ali je dodala gas kada je trebalo, i uspešno okončala i taj deo.

Jankovićeva je na celom meču imala isti broj neiznuđenih grešaka kao i Mojzbergerova (24), ali je sa druge strane imala i 24 direktno osvojenih poena više (27-3).

Srpska teniserka je meč počela nesigurno, ali je, nakon što je u prvom servis gemu spasila jednu brejk priliku, pronašla ritam i veoma brzo je dobila prvih pet gemova. Prvi set trajao je samo 24 minuta.

Drugi deo počinje sa dva vezana brejka, a onda Jankovićeva dobija dva gema u nizu i dolazi u 3:1. Tada je usledio jedini loš period u igri naše teniserke. Austrijanka je dobila osam poena u nizu i izjednačila je na 3:3. Ipak, nakon toga Jelena se uozbiljila, dobila je naredna tri gema, i okončala meč u relativno laka dva seta.

"Bilo je veoma vruće, stavljala sam led na pauzam. U drugom setu sam malo izgubila koncentraciju i dozvolila sam protivnici da se vrati. Pokušavam da za razliku od prošle godine završim mečeve što pre kako bi sačuvala energiuju za sledeće duele", rekla je najbolja igračica sveta nakon pobede u prvoj rundi.

Prvi "gren-slem" turnir u sezoni igra se za ukupan nagradni fond od 23,14 miliona australijskih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve