Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.01.2009.

22:26

Doha: Sigurni Rodik i Monfis

Endi Rodik, četvrti nosilac na turniru u Dohi, uspešno je započeo novu sezonu, pošto je savladao Španca Ivana Navara sa 6:1, 6:3.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ništa teži posao nije imao ni peti nosilac Gael Monfis, koji je pobedo Čeha Jana Herniha sa 6:2, 6.2. Sergej Stahovski iz Ukrajine dobio je Kristofa Rohusa sa 2:6, 6:3, 7:6, a Andreas Sepi nadigrao je Denisa Gremelmajra 6:4, 6:2. Filip Pečner je bio bolji od Žeremija Šardija sa 7:6, 6:2, a Viktor Hanesku je pobedio srpskog tenisera Viktora Troickog.

Rodik nastupa u Dohi prvi put još od 2004. godine, kada je izgubio u drugom kolu od Jonasa Bjorkmana. Sada na startu takmičenja nije imao nikakvih problema, pošto je za 61 minut pobedio Navara. Zabio je osam asova i imao ukupno 30 direktnih poena.

U drugoj rundi Rodik čeka boljeg iz okršaja Dijega Hunkueire iz Argentine i Francuza Arnoa Klemona.

Gael Monfis iz Francuske zabeležio je devet asova protiv Jana Herniha i posao je završio za svega 55 minuta. Protivnik u drugom kolu biće mu zemljak Nikolas Devilde, koji je nadigrao Abdula Hađija iz Katara sa 6:0, 6:3.

U utorak ili najkasnije u sredu na teren će izaći i prva dva nosioca na turniru – Rafael Nadal igra sa Fabrisom Santoroom, a Rodžer Federer sa Potitom Staračeom.

Nagardni fond turnira u Dohi je milion i sto hiljada dolara, a branilac trofeja je Škot Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve