Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.01.2009.

12:15

Ana sigurna protiv Kvitove

Srpkinja Ana Ivanović pobedom je započela 2009. Ona je u prvoj rundi turnira u Brizbejnu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove 6:4 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U meču koji je trajao sat i 45 minuta, peta teniserka sveta nadigrala je protivnicu koja je mnogo grešila, i imala veoma slab procenat ubačenog prvog servisa, svega 47 odsto. Srpska teniserka će u drugom kolu turnira igrati protiv 82. igračice sveta, Italijanke Roberte Vinči, koja je do glavnog žreba stigla preko kvalifikacija.

Iako je osamnaestogodišnja Kvitova u oba seta uspela da napravi po brejk, i dobrom igrom sa osnovne linije iznudi duge poene, Ana je bila sigurna, i dobrim forhendom i napadanjem uspela je da matira protivnicu.

Ivanovićeva je od 12 brejk šansi realizovala pet, od toga tri u drugom setu, što joj je bilo dovoljno da ne dopusti Kvitovoj dominaciju u bilo kojem delu meča. Srpkinja je tokom meča osvojila 87 poena, dok je Kvitova realizovala 70.

Vinčijeva, protivnica Ivanovićeve u 2. kolu , u prvoj rundi je savladala 72. teniserku sveta Ana-Lenu Grenefeld iz Nemačke sa 2:1, po setovima 0:6, 6:3, 6:1.

Ivanovićeva se sa dvadesetpetogodišnjom Vinčijevom do sada sastala dvaput, i oba puta je dobila u dva seta.

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve