Nova vest
Tenis

Sreda, 05.11.2008.

17:51

Doha: Drugi poraz Ivanovićeve

Srpska teniserka Ana Ivanović doživela je i drugi poraz na završnom WTA Masters turniru u Dohi, izgubivši od Ruskinje Vere Zvonareve sa 3:6, 7:6, 4:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana je ovim porazom izgubila gotovo sve šanse da ponovi prošlogodišnji uspeh, kada je igrala u polufinalu. Ivanovićeva je u utorak u prvom kolu izgubila od trenutno najbolje teniserke sveta Jelene Janković 2:0, tako da joj sada ostaju samo teoretske šanse da eventualnom pobedom u trećem kolu protiv Svetlane Kuznjecove osvoji drugo mesto u grupi.

U meču koji je trajao dva sata i 28 minuta, srpska teniserka u sredu je još jednom potvrdila da nije u formi i da je izgubila samopuzdanje koje ju je krasilo u prvoj polovini sezone. Protiv Zvonareve je imala dosta prilika da izbegne poraz, ali ih je sve propustila.

Nakon jednog odlično odigranog gema, usledilo bi nekoliko veoma loših, a najveće padove u igri Ivanović je, kao i u utorak protiv Janković, imala odmah pošto bi napravila brejk.

Upravo tako je i izgubila meč. Posle veoma slabog početka trećeg seta, kada je Zvonareva povela 3:0, srpska teniserka je zaigrala bolje i uspela da iskoristi poslednju šansu da produži duel, napravivši brejk u devetom gemu, kada je Ruskinja kod vođstva od 5:3 servirala za meč.

Tada se očekivalo da će Ivanovićeva biti u psihološkoj prednosti, i možda preokrenuti rezultat, ali se desilo obrnuto. Servirala je veoma loše i praktično poklonila gem Ruskinji.

Jedina mogućnost da Ana sada prođe u polufinale je da Jankovićeva izgubi oba naredna meča, a ona da pobedi Kuznjecovu, pa da u tom "trouglu" eventualno ima najbolju set razliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu