Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2008.

09:12

Jelena prva do kraja godine

Jelena Janković će završiti 2008. godinu na prvoj poziciji WTA liste bez obzira na rezultate do kraja sezone.

Izvor: B92, wta tour

Autor:B92, wta tour

Default images

23-godišnja srpska teniserka je osigurala vodeće mesto trijumfima u Pekingu, Štutgartu i Moskvi, a u maju je odbranila titulu u Rimu. Na turniru u Kvebeku u subotu je izvučen glavni žreb u kome nije bilo Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Dinare Safine, jedine dve konkurentkinje za prvo mesto, i tako je eliminisana mogućnost da do kraja godine neka od njih dve postane najbolja na svetu.

Na najnovijoj WTA listi nije bilo promena u poretku 10 najboljih teniserki sveta. Jelena je prva, Ana Ivanović na četvrtom mestu zaostaje za trećeplasiranom Serenom Vilijams samo 29 bodova. Druga je Dinara Safina. Na poziciji broj osam Venus Vilijams preskočila je Veru Zvonarjevu.

Čak pet teniserki (Žistin Enan, Marija Šarapova, Ana Ivanović, Serena Vilijams i Jelena Janković) domoglo se pozicije jedan na WTA listi u 2008. godini, dve od njih su Srpkinje.

"Bila je ovo zaista divna godina za mene. Osvajanje četiri WTA turnira, više od 60 dobijenih mečeva i plasman u dva polufinala i jedno finala gren slema je ostvarenje sna. Zaista sam radila naporno ove godine i mesto broj jedan je ono što sam želela i gde želim da ostanem'', rekla je Jankovićeva.

Jelena je postala najbolja na svetu 11. avgusta, a prvo mesto preuzela je od Ane Ivanović. Posle US Opena vodeće mesto je zauzela Serena Vilijams, ali je Jankovićeva u finišu sezone odličnim partijama uspela da povrati liderstvo. Ona je prva teniserka koja će godinu završiti na mestu broj jedan a da nije osvojila gren slem titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve