Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2008.

12:38

Janko sa Lopesom, Novak slobodan

Janko Tipsarević će se sastati sa Felisijanom Lopesom u prvom kolu turnira Masters serije u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković postavljen je za trećeg nosioca i slobodan je u prvoj rundi. Njegov rival u drugom kolu biće bolji iz meča Dmitrij Tursunov – Adrian Manarino. Duel srpskih tenisera moguć je u četvrtfinalu. Viktor Troicki takođe se plasirao u glavni žreb trijumfom nad Olivijeom Rohusom.

Tipsarević se plasirao u glavni žreb pošto se Čileanac Fernando Gonasales povukao. Protivnik srpskog tenisera u prvom kolu biće Španac Lopes, a ukoliko prođe u narednu rundu čeka ga Amerikanac Endi Rodik.

Lopes i Tipsarević su se do sada dva puta sastali, u Nju Hejvenu prošle godine i Dubaiju ove sezone. Oba puta slavio je španski teniser.

Janko je dva puta igrao na turniru u Parizu, 2006. je eliminisan u prvom kolu od Belgijanca Olivijea Rohusa, dok je 2007. poražen u drugom kolu od Nemca Tomija Hasa.

Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u narednoj rundi čeka boljeg iz duela Tursunova i Manarina. Srpski teniser nije se sastajao ni sa jednim od dvojice igrača.

Treći reket sveta nije do sada zabeležio neki značajniji rezultat u Parizu. 2006. je stigao do osmine finala ali je poražen od Španca Tomija Robreda, a prethodne dve godine eliminisan je u drugom kolu od Pola Anrija Majea odnosno Fabrisa Santoroa.

Titulu u Parizi brani David Nalbandijan koji je prošle godine u finalu 'počistio' Rafaela Nadala u dva seta 6:4, 6:0. Argentinac je slobodan u prvom kolu, a u sledećoj rundi igraće sa pobednikom meča Ivo Karlović – Nikolas Kifer. Nadal je postavljen za prvog, a Rodžer Federer za drugog nosioca i oni su slobodni u prvom kolu.

Turnir Masters serije u Parizu poslednji je u sezoni pred završni šampionat u Šangaju. Nagradni fond takmičenja je 2.270.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve