Nova vest
Tenis

Četvrtak, 31.07.2008.

08:31

Jelenin ubedljivi trijumf

Jelena Janković plasirala se u treću rundu Rodžers kupa u Montrealu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Druga teniserka sveta sigurno je u drugom kolu savladala Kanađanku Aleksandru Voznijak u dva seta – 6:0, 6:4, za tačno sat vremena. Jankovićeva u trećem kolu igra sa još jednom Kanađankom Stefani Diboa, koja je šokirala 13. nositeljku Mariju Kiriljenko 6:2, 2:6, 7:6 (7-4).

U duelu sa 21-godišnjom Voznijak, velikom nadom kanadskog tenisa i 41. teniserkom sveta, Jelena Janković je potpuno dominirala od samog starta. Ne samo da nije dozvolila nikakav otpor, Jelena je u tom setu izgubila samo pet poena!

U drugom setu bilo je izjednačenije, a srpska teniserka dozvolila je rivalki dva brejka. Međutim, i sama je oduzela tri servis-gema Kanađanki i rutinski stigla do osmine finala samo četiri sekunde po isteku sata igre.

Sledeća njena rivalka Stefani Diboa je 122. na svetu, ima 22 godine, a na Rodžers kup stigla je zahvaljujući specijalnoj pozivnici. U prvoj rundi meč joj je (pri rezultatu 6:1, 4:2) predala Beloruskinja Olga Govorcova.

Duel Janković – Diboa na programu je oko 21 čas po našem vremenu, a pre toga biće poznat protivnik pobednice u četvrtfinalu (Cibulkova ili Petrova). Ana Ivanović na teren izlazi u pola dva, na startu večernjeg progama.

Poraz Dementijeve i povlačenje Šarapove sa turnira znatno otvaraju put u Jeleninoj polovini žreba.

Turnir prve kategorije igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve