Nova vest
Tenis

Petak, 04.04.2008.

15:13

Telekom uz Đokovića još 5 godina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srspki teniser Novak Đoković produžio je saradnju na još pet godina sa kompanijom "Telekom Srbija". Saradnja koja traje od početka Đokovićevog uspona nastaviće se i u periodu u kojem će se srpski as direktno boriti za svetski vrh.

"Veliko mi je zadovoljstvo što se nastavlja dugogodišnja saradnja. Telekom je jedna od retkih kompanija koja me je podržavala od početka karijere", rekao je Đoković na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena poštanka marka sa njegovim likom "Olimpijski teniski tim Srbije - Novak Đoković", koja se već nalazi u prometu.

"Stigao sam Federera. Sada i ja imam poštansku marku", našalio se Đoković i dodao: "Federer ima 26 godina. Mnogo je iskusniji, mnogo racionalnije troši snagu. Znam da ću ga jednog dana stići jer napredujem iz dana u dan".

Detalji novog ugovora Đokovića i "Telekoma" nisu saopšteni. "Telekom Srbija" je kompanija koja je vrlo rano prepoznala Đokovićev potencijal. Na pitanje kako bi moglo da bude rešeno pitanje finansiranja budućih nada srpskog tenisa, Đoković je rekao:

"Svestan sam da je mladim teniserima potrebna pomoć. Ja pored teniskih, nemam mnogo vremena za druge obaveze. Ne provodim mnogo vremena u Srbiji, a tu su i dva mlađa brata, o kojima takođe moram da vodim računa. Srbija ima budućnost. Mladim talentima je potrebna pomoć i nadam se da ćemo i ovim gestom pomoći mladim talentima da se razvijaju", rekao je Đoković.

Srpskog tenisera očekuje sezona turnira na šljaci, koja je, kako je i Đoković priznao, najteži deo godine.

"Predstoji sezona na šljaci, najteži deo sezone. Učešće na tim predstojećim turnirima traži maksimum. Za dva dana počinjem sa pripremama za turnire u Monte Karlu, Rimu i Hamburgu, posle kojih sledi Rolan Garos. U nastavku sezone pokušaću da se domognem jednog od prva dva mesta".

Turnir u Monte Karlu počinje 21. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve