Nova vest
Tenis

Petak, 21.03.2008.

15:55

Đoković za B92: "Prvi set odlučio"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Djoković igraće u polufinalu turnira u Indijan Velsu sa Rafaelom Nadalom.Iako je bio favorit u udelu sa Švajcarcem Vavrinkom, Novak je imao dosta problema, na kraju ipak svojim kvalitetom, dobio igrača kome je prognozirao da može i u prvih 20 na ATP listi:

"Išlo je uobičajeno. Imam svoje neke rutine pred svaki meč. Izdvajam koliko vremena treba da treniram i da se oporavim. Takticki detalji su naravno sve stvar dogovora sa trenerom. Pomogli su mi mečevi koje sam imao sa njim u proteklih par godina, izvukao sam šta je bilo najpotrebnije i iskoristio protiv njega. On je fizički dosta snažan. Naizgled se čini da se on ne kreće toliko dobro, medjutim on se uvek kreće dobro i uvek je na lopti. To me malo iznenadilo, jer svaki put kad sam pokušao da napravim neki poen izlaskom na mrežu, on je uvek vratio poen i morao sam da odigram extra udarac i dosta puta sam pogrešio. Medjutim to je sve sport."

Novak je mnogo više probčlema imao u prvom setu:

"Na početku se nisam baš najbolje snašao jer sam dosta pravio grešaka. Verovatno sam previše žurio i hteo da napravim poene pre vremena što je on vešto iskoristio. Ima dosta iskustva mada mu je samo 22 godine, bio je strpljiv ali je čekao moje greške i svoje šanse. Imao sam dosta sreće da taj prvi set završim u svoju korist i mislim da je to bilo presudno."

U prvom setu si imao jedan neverovatan smeč. Da li si tako nešto ikad ranije odigrao?

"To su neki egzibicioni trenuci u meču koje sam siguran da publika voli da vidi. To je sve stvar reakcije i sreće i koliko u tom momentu uspeš da pročitaš njegovu nameru. Ja sam to uspeo, odreagovao sam, ne znam ni ja kako. Medjutim nisam osvojio poen, a bio je poprilično važan, promašio za milimetar. Ali, što kažu, pobedi se ne gleda u zube."

Čitaoci B92 su te izabrali kao vodeceg sportistu kod nas, kako na takvu vest reagujes?

"Zahvaljujem se čitaocima, gledaocima, slušaocima B92, kompanije koja je jako velika i koja je postala institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve