Nova vest
Tenis

Četvrtak, 31.01.2008.

13:41

Ana Ivanović: Srećna zbog pobede

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je u četvrtak da je srećna što je donela pobedu reprezentaciji u prvom meču sa Poljskom, u takmičenju grupe D Evroafričke zone Fed kupa, koje se igra u Budimpešti. Ivanovićeva je pobedila Ursulu Radvansku, 215. igračicu na WTA listi, sa 2:0 po setovima 6:3, 6:1.

"Srećna sam što sam donela pobedu timu. Prvi meč nikada nije lak. Bilo mi je teško da se adaptiram na ovu podlogu, ali dobro sam servirala i to me je spasilo", rekla je trenutno druga igračica sveta na konferenciji za novinare.

Ivanovićeva je dodala da poznaje rumunske igračice koje su u Fed kup reprezentaciji sa kojom će se u petak sastati.

"Sa Soranom Mihaelom Kirsteom igrala sam u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije i znam da igra dosta agresivno. Joana Raluka Olaru igra drugačije, više se brani i bolje kreće", rekla je srpska teniserka.

Kirstea je 112. na WTA listi, a Raluka Olaru zauzima 59. poziciju.

Ivanovićeva, je na pitanje da li će na Olimpijskim igrama u Pekingu igrati sa Jelenom Janković u dublu, odgovorila da sa zemljakinjom još nije razgovarala o tome, ali je istakla da je njoj sigl prioritet.

"Moji treneri vole da igram samo singl. Mislim da se njihov stav neće promeniti. Na Australijan openu sam imala mnogo ponuda da igram u dublu i miks dublu, ali teško je na jednom turniru učestvovati na takav način, Ako bismo nas dve igrale u dublu to bi bila još jedna medalja", rekla je Ivanovićeva.

Teniserka Srbije ne očekuje da će igrati dubl mečeve u Budimpešti, jer veruje da će i ona i Jankovićeva posao završiti u singlu.

"Mogućnost, ipak, postoji i ja sam sasvim spremna da igram", naglasila je Ivanovićeva.

Atmosfera u Budimpešti je, inače, prema rečima Ivanovićeva drugačija nego na ostalim turnirima.

"Bučnije je, nego na drugim turnirima. Ne smeta mi, lepo je što i ovde imamo mnogo naših navijača. Velika je razlika u odnosu na grend slem. Treba da nađem način da zadržim formu i odradim ovo", ocenila je Ana Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve