Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.01.2008.

14:51

Zimonjić: Nikada nije lako

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da je osećao pritisak pre nego što je osvojio titulu u mešovitom dublu na Otvorenom prvenstvu Australije, bez obzira što je ranije dva puta osvajao grend slem trofeje u toj kategoriji.

"Nikad nije lako servirati za titulu. Bez obzira koji je turnir u pitanju, postoji pritisak. Kada je u pitanju grend slem finale, znate da ste jako blizu i baš želite titulu. Nije lako", rekao je Zimonjić novinarima posle pobede sa Sun Tijantijan nad Saniom Mirzom i Mahešom Bupatijem od 2:0.

Srpski teniser kazao je da mu je put do titule bio zabavan i ocenio da su on i Sunova odigrali nekoliko "dobrih i zanimljivih mečeva", i istakao da veruje da su oboje uživali.

Zimonjić je istakao da je uspeo da ostane miran, i objasnio je da pre meča nije želeo da daje previše informacija svojoj partnerki, sa kojom igra prvi put i kojoj je ovo prvo grend slem finale.

"Važno je ostati opušten i pokušati da uživaš, što je i najvažnije. Ako previše razmišljaš, uspaničiš se pomalo, a to nije dobro, jer ne možeš da se koncentrišeš na važne stvari", objasnio je pobednik Australijan opena iz 2004. i Rolan Garosa iz 2006. godine.

Stručnjak za dubl naveo je da je pokušao da pojednostavi stvari svojoj partnerki, a da on ostane snažan i stabilan da bi joj pružio više prilika da doprinese.

"Mislim da sam uspeo u tome i da je to jedna od najvažnijih stvari, jer je Maheš jako iskusan. Osvojio je mnogo titula u mešovitom dublu. Pokušavao sam da joj kažem da samo pokušava da udara i da se ne brine ako pogreši", rekao je Zimonjić.

Kineska teniserka, osvajačica zlatne medalje u dublu na Olimpijskim igrama u Atini, nije mnogo govorila.

"Jako je dobar. Bio je tako snažan na terenu, tako da sam mogla da dam sve od sebe", rekla je Sun.

Srbija je imala finaliste u tri discipline, a Zimonjić je rekao da mu je jako drago što je "na neki način deo toga".

Sun i Zimonjić su ovde prvi put igrali zajedno, a saradnju će verovatno nastaviti i na Vimbldonu.

"Pre nego što smo se dogovorili da igramo ovde, razgovarao sam sa Katarinom Srebotnik, sa kojom sam mnogo poslednjih godina. Dogovorili smo se da igramo Rolan Garos i Ju-Es Open zajedno, tako da sam siguran da ćemo igrati Vimbldon zajedno", rekao je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve