Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2008.

09:15

Novak u polufinalu na Federera

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije trijumfom nad Špancem Davidom Fererom u tri seta – 6:0, 6:3, 7:5. U borbi za finale njega očekuje Rodžer Federer, koji je u poslednjem četvrtfinalu pobedio Džejmsa Blejka 7:5, 7:6, 6:4. Đoković na turniru još nije izgubio nijedan set, a prvi put u karijeri prošao je dalje od četvrte runde u Melburnu.

Treći meč dana na Rod Lejver areni imao je zanimljivu predistoriju – Đoković je Ferera ubedljivo potukao i na US openu, takođe bez izgubljenog seta, ali je izgubio tri od pet duela sa nezgodnim Špancem (četiri igrana 2007. godine), uključujući i poslednji na Masters kupu u Šangaju.

Na oba turnira na kojima je do sada pobeđivao Ferera Đoković je stizao do finala (Indijan Vels, US open).

Đoković je počeo briljantno, prošao kroz prvi set bez izgubljenog poena i u drugom prepustio rivalu tri gema.

U trećem setu Novak je pri rezultatu 5:3 imao čak četiri meč-lopte, ali ih je propustio, izgubio je taj i sledeći gem i ušao u dramatičnu završnicu, u kojoj je uspeo da vrati psihološku stabuilnost i dobije meč u tri seta.

Sledeći Đokovićev rival je prvi teniser sveta Rodžer Federer, koji je na putu ka polufinalu u epskom meču eliminisao Janka Tipsarevića.

Federer je dobio pet od šest mečeva sa najboljim srpskim teniserom, uključujući i duel u finalu US Opena, njihov poslednji okršaj. Jedini trijumf Đoković je ostvario u finalu Toronta. Zanimljivo je da su u poslednja dva međusobna meča njih dvojica odigrala šest setova, od kojih su četiri završena taj-brejkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve