Nova vest
Tenis

Sreda, 07.11.2007.

19:55

Poraz Jelene Janković u Madridu

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Jelena Janković izgubila je prvi meč u okviru žute grupe na Masters kupu u Madridu. Mnogo bolja od nje bila je Belgijanka Žistin Enan, koja je slavila sa 2:0 po setovima 6:2 i 6:2. Jelena Janković nije uspela ni u devetom međusobnom susretu da savlada Žistin Enan. Meč je trajao sat i 28 minuta. Enan je tako ostvarila i drugu pobedu na turniru i plasirala se u polufinale. Sledeći meč Jelena igra u četvrtak, a protivnica joj je Ana Čakvetadze.

Jelena je meč otvorila dvostrukom servis greškom i izgubila prvi gem. Posle toga je Enan osvojila svoj servis.i povela sa 2:0. I u trećem gemu je Jankovićeva startovala loše, gubila sa 30 ništa, ali je onda serijom dobrih servisa došla do prvog gema u setu. U četvrtom gemu imala je 40:0, a onda je Enen spasila sve tri brejk lopte. Naša tenisetrka je ipak uspela da joj preotme servis i izjednači na 2:2. Ponovo je Enanova u petom gemu oduzela servis Jeleni i posle svog servisa povećala rezultat na 4:2. Do kraja prvog seta Jelena nije uspela da osvoji nijedan gem, pa je Enan prilično lako došla do 6:2.

Jankovićeva je odmah izgubila svoj servis, a u drugom gemu drugog seta tri puta bila u prilici da oduzme servis Belgijanki. Taj deo igre trajao je preko deset minuta. Sedam gemova zaredom osvojila je Enan, a onda je Jankovićeva uspela da joj prekine niz oduzevši joj servis za 1:3. U petom gemu naše najbolje rangirana teniserka je imala 40:0, ali nije uspela da osvoji gem. I u preostalim gemovima Jelena je imala prednost od 30:0 ali Enenanova nije dozvolila iznenađenje i meč je završen rezultatom 6:2 i 6:2.

Za plasman u polufinale Jeleni su potrebne pobede na oba predstojeća meča sa Čakvetadze i Serenom Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve