Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.10.2007.

23:05

Pariz: Prošli Ančić i Del Potro

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Prvog dana poslednjeg turnira Masters serije u sezoni, koji se održava u Parizu, nije bilo iznenađenja. Pored Janka Tipsarevića, koji je pobedio Vinsa Spadeu, u drugo kolo su se plasirali i Mario Ančić, Mardi Fiš, Andreas Sepi, Huan Martin del Potro, Stanislas Vavrinka i Mihail Južni.

Hrvat Mario Ančić savladao je Pol-Anrija Matijea drugi put u poslednje tri nedelje, pošto je bio bolji od Francuza i u osmini finala u Madridu. Ovoga puta, Mario nije tako lako pobedio pošto je izgubio prvi set, ali se nakon toga podigao i rešio meč u svoju korist rezultatom 4:6, 6:2, 6:3. Njegov naredni protivnik biće Čeh Tomaš Berdih, koji se na ovom turniru bori za Masters kup u Šangaju.

Istom cilju nada se i Rus Mihail Južni, koji je bio bolji od Francuza Arnoa Klemona u dva seta – 6:4, 6:3. Južni, koji je trenutno 17. u ATP trci, igraće u narednoj rundi protiv još jednog konkurenta za Šangaj, Fernanda Gonsalesa, od koga je izgubio u poslednja tri duela.

Švajcarac Stanislas Vavrinka sitgao je do drugog kola u Parizu treću godinu zaredom pobedom nad Nemcem Nikolasom Kiferom u dva seta – 7:5, 6:3. Vavrinka je ove sezone igrao finala u Štutgartu i Beču, a za prolaz u treće kolo igraće protiv Argentinca Huan Ignasija Čele.

Kvalifikant iz Argentine Huan Martin del Potro ove sezone igra sjajno. 20-godišnjak je u 2007. napredovao za 41. mesto i trenutno je 51. igrač sveta. Del Potro je u prvom kolu savladao Španca Felisijana Lopesa lakše nego što se očekivalo – 6:4, 6:3, i u narednoj rundi će igrati protiv 4. igrača sveta Nikolaja Davidenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve