Nova vest
Tenis

Subota, 07.07.2007.

18:11

Đoković: Nisam želeo da rizikujem

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Nakon predaje meča u polufinalu Vimbldona, Novak Djoković je izjavio da je razočaran što je morao da prekine duel protiv Španca Rafaela Nadala, ali je istakao da je vrlo zadovoljan svojim partijama na trećem gren slemu sezone. "Moram da mislim pozitivno. Protekle dve nedelje su mi bile najbolje ikada na Vimbldonu. Pokazao zam da zaslužujem da budem medju četiri najbolja i na Vimbldonu i na bilo kom turniru", rekao je Đoković.

"Tužan sam što sam nastup na za mene najvećem turniru završio predajom, ali to je bilo jače od mene. Nisam želeo da rizikujem da se ozbiljnije povredim", dodao je Djoković koji je meč predao zbog žulja i njime izazvane infekcije na malom prstu levog stopala.

Đoković je meč predao pri rezultatu 1:1 u setovima i vodjstvu Nadala od 4:1 u trećem delu igre.

"Imao sam velikih problema sa žuljem zbog koga sam i slabo sapvao, dosta je krvario. Jutros sam jedva hodao, ali sam pokušao da dam sve od sebe", naveo je.

"Probleme sam imao i zbog ledja, koja me muče već nekoliko dana. Zaista sam iscrpljen", dodao je Srbin, koji je juče u polufinalu igrao pet setova sa Kipraninom Markosom Bagdatisom, a dan ranije još četiri sa Australijencem Lejtonom Hjuitom.

Djoković je dodao i da je pokušao da od Nadala sakrije da ima problem sa povredom i da mu je to u prvom setu uspevalo zahvaljujući odličnom servisu, zbog koga su poeni kraće trajali.

"Malo sam se iznenadio kada sam osvojio prvi set. Nadal je, medjutim, u nastavku primetio da se ne krećem dobro i iskoristio to", ocenio je Djoković, koji će od ponedeljka biti treći igrač sveta.

"To mi mnogo znači. Zaista je poseban osećaj kada si treći na svetu, odmah iza dva najdominantnija tenisera današnjice. Ta činjenica mi daje samopouzdanje i mnogo motiviše da radim još napornije, kako bih jednog dana postao najbolji", naglasio je on.

Djoković je naveo i da će pokušati da smanji broj turnira na kojima će igrati, pošto njegovo telo nije naviklo na stalne napore.

"Već šest ili sedam meseci praktično nemam odmora. Trebalo je da i sledeće nedelje igram, ali sam odustao, pa ću dve nedelje odmarati. Posle ću nastupiti na turniru u Umagu, a potom putujem za Kanadu, pa na Ju-Es Open", rekao je polufinalista Vimbldona i Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve