Nova vest
Tenis

Petak, 22.06.2007.

17:38

Jankovićeva u finalu Hertogenboša

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Naša najbolje plasirana teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Hertogenbošu koji se igra za nagradni fond od 175.000 dolara. Jankovićeva je posle dva i po sata igre bila bolja od Ruskinje Dinare Safine sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (8:6). Jelena Janković će u finalu igrati sa Anom Čakvetadze, koja je u dva seta - 6:3, 6:4 pobedila Danijelu Hantuhovu.

Treća teniserka sveta odigrala je prvi set u svom stilu, sa puno dobrih bekend paralela, pa Safina nije mogla da joj se suprotstavi. Ipak, Ruskinja je u drugom setu podigla svoju igru, i uzvratila našoj teniserki na isti način napravivši jedan brejk.

Na pauzi između drugog i trećeg seta našoj teniserki je ukazana medicinska pomoć zbog povrede zadnje lože leve noge. Jelena je i pored povrede odlično otvorila odlučujući set napravivši brejk već u trećem gemu. Safina je ipak uzvratila nešto kasnije, pa se ušlo u taj-brejk.

Ruskinja je odlično počela "dodatni gem" i povela je sa 2:0, uz jedan mini brejk. Jelena tada fantastično uzvraća, dobija narednih 6 poena, i dolazi do 4 meč lopte. Safina je, uz nekoliko grešaka naše teniserke, uspela da spase sve četiri, ali je Jankovićeva petu iskoristila i plasirala se u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve