Nova vest
Tenis

Petak, 01.06.2007.

18:22

RG: Poraz Tipsarevića

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Drugi srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da prođe u osminu finala Rolan Garosa. On je u trećem kolu izgubio od devetog nosioca, Španca Tomija Robreda sa 3:0 – po setovima 6:3, 6:4, 6:0. Meč je trajao jedan čas i 42 minuta. U prva dva seta vodila se velika borba. Prvi set trajao je 35, a drugi 46 minuta. Robredo je stigao do samo dve brejk-šanse, ali je na žalost našeg tenisera, obe iskoristio i sa minimalnom prednošću rešio ta dva seta u svoju korist.

U trećem setu, Tipsarević nije ni pružio značajniji otpor za samo 21 minut. Čak je u poslednjem gemu na servis Robreda propuštao loptice, kako bi se meč u kome je ostao bez snage, ali i koncentracije, što pre završio.

Tipsarević je napravio čak 39 neiznuđenih grešaka u odnosu na samo 14 Robreda, koji je imao mnogo više vinera od našeg igrača (36-24).

Plasmanom u treće kolo Tipsarević je zabeležio veoma dobar rezultat, koji će mu doneti veliki napredak na ATP listi.

"Zadovoljan sam ukupnim nastupom u Parizu, ali sam razočaran slabom igrom protiv Robreda. Već godinama imam problem sa igračima poput Robreda - ne odgovara mi način na koji šalju loptu sa spinom jer onda ne mogu da uskladim kretanje u terenu. Ušao sam u meč sa idejom da pobedim, nisam se plašio Robreda posle pobede nad Rusom Maratom Safinom u drugom kolu, iako je španski igrač među prvih 10 na ATP- listi. Napravio sam greške i žao mi je što sam na onakav način završio turnir”, rekao je Tipsarević.

On će narednih nekoliko dana provesti na odmoru u Brusu, da bi već krajem sledeće nedelje počeo pripreme za najpoznatiji "gren slem"- turnir na travi, u Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve