Nova vest
Tenis

Petak, 01.06.2007.

13:21

RG: JJ bolja od Venus!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena Janković pobedila je Venus Vilijams u trećem kolu Rolan Garosa i tom pobedom se plasirala u osminu finala. Najbolja srpska teniserka bila je bolja od Amerikanke u tri seta (6:4, 4:6, 6:1), posle 113 minuta igre.

U prvom setu Jelena je imala odličan prvi servis (90%), a odnos grešaka je bio 8/22 u korist naše teniserke.

Set je trajao 30 minuta i u njemu je Jankovićeva osvojila brejk na početku i set privela kraju bez izgubljenog poena.

U drugom setu, Vilijamsova je napravila brejk u drugom gemu i povela 3:0, ali je Jankovićeva uspela da smanji na 3:2. Ipak, Amerikanka je napravila još jedan brejk za 4:2.

Venus Vilijams je u osmom gemu spasila brejk loptu i došla do 5:3, Jelena je uzvratila brejkom za 5:4, ali je Vilijamsova napravila još jedan brejk za konačnih 6:4 u drugom setu.

U trećem setu Jelena je napravila brejk u trećem gemu i povela 2:1. Ubrzo zatim bilo je 3:1, bez izgubljenog poena i usledila su još dva brejka za konačnih 6:1.

Jankovićeva će u osmini finala igrati sa 18. nositeljkom Francuskinjom Marion Bartoli, koja je pobedila Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 2:0. Jankovićeva i Bartoli do sada su odigrale tri meča, a Jelena je dva puta pobedila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve