Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.05.2007.

19:00

Đoković u četvrtfinalu Hamburga

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Hamburgu. Novak je u drugom meču dana posle velike borbe bio bolji od Finca Jarka Nieminena sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:4, u meču koji je trajao 2 sata i 38 minuta. Đoković je u istom danu morao da, zbog kiše u nemačkom gradu, igra dva meča, a u četvrtfinalu se sastaje sa, nekada prvim reketom sveta, Špancem Karlosom Mojom koji je u osmini finala bio bolji od Amerikanca Džejmsa Blejka sa 1:6, 6:3 6:3.

Novak je odlično otvorio meč i lako stigao do vođstva od 4:1, uz jedan brejk. Finac se nije predao, počeo je da igra na sve ili ništa, pogađao je linije i uz dva brejka preokrenuo na 5:4 u svoju korist.

Tada se naš teniser ipak skocentrisao i uz tri uzastopna gema (dva brejka) dobio prvi set rezultatom 7:5.

Nieminen je u drugom setu nastavio sa odličnom igrom, oduzeo je dva puta servis Đokoviću i taj deo igre dobio rezultatom 6:4.

Beograđanin odlučujući set počinje na najbolji način osvojivši prva dva gema. Obeležje ovog meča bili su preokreti, a još jedan je usledio pošto je Nieminen dobio naredna tri gema za prednost od 3:2 i servis.

U šestom gemu, na servis Finca, viđena je velika borba, a naš teniser je ipak uspeo da vrati brejk i izjednači na 3:3. Novak dobija i sledeći servis gem za 4:3, posle koga je zatražio i pomoć doktora zbog bolova u levom ramenu.

Nieminen je sledeći gem lako dobio, a u 9. gemu trećeg seta Finac je na servis našeg tenisera imao dve brejk lopte, Đoković je obe spasao i osvojio taj gem za vođstvo od 5:4.

U narednom gemu Đoković je imao 0-30 na servis Finca koji se vratio na 30-30, ali je naš teniser uz veliku odlučnost i dva vezana poena meč priveo kraju.

Turnir u Hamburgu igra se za nagradni fond od 2,200,000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve