Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.05.2007.

10:38

ATP: Đoković stiže Davidenka

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković smanjio je zaostatak u odnosu na četvrtoplasiranog Nikolaja Davidenka iz Rusije na najnovjijoj ATP listi. Đoković i dalje zauzima petu poziciju, ali nakon uspeha u Eštorilu ima samo 85 ATP poena manje od Davidenka i 260 manje od trećeplasiranog Endija Rodika.

Đoković će ove nedelje učestvovati na ATP turniru u Rimu, gde je postavljen za petog nosioca. Tunrir u Rimu je izuzetno težak, igra se za nagradni fond od 2,200,000 dolara, uz učešće svih tenisera iz prvih 10 na ATP listi.

Novak će u prvom kolu biti slobodan, a zatim sledi meč sa pobednikom duela Šveđanina Soderlinga i Nemca Bendžamina Bekera. U 3. kolu, potencijali priotivnici Đokovića su, između ostalih, Tomi Has i Markos Bagdatis, dok ga, u slučaju plasmana u četvrtfinale, skoro sigurno očekuje Rafael Nadal, koji je na šljaci neprikosnoven.

Od ostalih naših teniser na ATP listi, Janko Tipsarević je na 86. mestu (+1), Ilija Bozoljac na 122. (-4), Boris Pašanski na 178. (+5), Viktor Troicki na 190. (+6), a Dušan Vemić na 230. (0).

Što se teniserki tiče, Jelena Janković i Ana Ivanović učestvovaće ove nedelje na WTA turniru u Berlinu.

Janković je u prvom kolu slobodna, u drugom će igrati protiv pobednice duela Rezai (Francuska) – Medina (Španija), a nalazi se u istom delu žreba u kojem je i Žistin Enan, od koje je izgubila prošle nedelje u polufinalu u Varšavi. Ana Ivanović u prvom kolu igra protiv Amerikanke Grenvil, a u istom delu žreba je Martina Hingis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve