Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.03.2007.

04:45

Đoković pobedio Nadala!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Majamiju. Đoković je u četvrtfinalu Sony Ericsson Opena u dva seta pobedio drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala – 6:3, 6:4. U polufinalu našeg tenisera očekuje duel sa vršnjakom iz Velike Britanije Endijem Marejem, kojem je Endi Rodik zbog povrede predao meč u prvom setu.

Đoković je u prvom meču igrao odlično i sigurno, od samog početka je vršio pritisak na protivnika, a u šestom gemu uspeo je i da napravi brejk.

Do kraja seta Nadal nije bio ni blizu povratka, pa je ostao bez prvog seta u dva vezana meča Masters serije na tlu Severne Amerike (Šest puta po 2:0 u Indijan Velsu, tri puta po 2:0 u Majamiju).

Statistika govori da je Đoković izvanredno vraćao drugi servis – Nadal je dobijao samo jedan od svakih šest poena ako mu prvi servis nije ušao.

U drugom setu pritisak našeg tenisera nastavio se još jače. U trećem gemu igralo se jako dugo, uz nekoliko brejk lopti i čelendža, ali je Nadal uspeo da se spase. U petom servis gemu spasa za Španca nije bilo, Đoković je opet napravio brejk i stvorio ključnu prednost.

Nadal je u osmom gemu ostao bez prava na čelendž, jer je dva puta pogrešio, a tok igre jasno je nagoveštavao da je njegova serija pobeda na kraju.

Usledio je fantastični deseti gem, u kojem je Nadal imao tri brejk lopte, dugo se branio od žestokih Đokovićevih napada, ali je prvu meč loptu Nole rešio asom.

Tako je naš teniser ostvario veliki trijumf nad drugim igračem sveta i osvetio mu se za poraz u finalu turnira u Indijan Velsu.

Drugi polufinalni par činiće pobednici mečeva Giljermo Kanjas – Tomi Robredo i Ivan Ljubičić – Huan Ignasio Čela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve