Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.07.2006.

09:20

ATP: Novak Đoković 28!

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Osvajanjem Otvorenog prvenstva Holandije u tenisu, Novak Đoković ostvario je najbolji rezultat u profesionalnoj karijeri, što je "adekvatno ispraćeno" i na najnovijoj ATP listi. Od ponedeljka, 24. jula, Đoković je 28. igrač na svetu, što je za 8 mesta bolja pozicija u odnosu na prethodno rangiranje.

Đoković je postao šesti teniser koji je ove godine osvojio prvi ATP turnir u karijeri, a pre njega to su uspeli Jarko Nieminen, Endi Marej, Radek Stepanek, Luis Orna, Nikolas Almagro i Daniele Braćiali.

19-godišnji Beograđanin će ovim plasmanom na sledećim ATP turnirima biti svrstavan u kategoriju "privilegovanih", tj. biće nosilac, a sa velikim nestrpljenjem svi očekujemo i njegovo učestvovanje na US Openu. Godinu je počeo kao 78. na svetu.

Od ostalih igrača iz Srbije, Boris Pašanski je 77 (pad za 4 mesta), Janko Tipsarević  je 125 (+1), a Ilija Bozoljac je 131 (+4).

U prvih deset tenisera sveta jedina promena je "zamena mesta" Džejmsa Blejka i Nikolaja Davidenka – Blejk je sada peti (posle osvojenog turnira u Indijanapolisu), a Rus šesti, kao i zamena mesta Endija Rodika i Markosa Bagdatisa - Amerikanac je opet u prvih 10, a Kipranin je 11. Ubedljivo prvi i dalje je Rože Federer, a sledi ga Rafael Nadal, pa Nalbandian i Ljubičić.

Na najnovijoj WTA listi nije bilo promena u poretku prvih deset teniserki sveta i odnosu na period od pre sedam dana. Ana Ivanović i Jelena Janković takođe su zadržale 20, odnosno 27. poziciju na rang-listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve