Nova vest
Tenis

Utorak, 23.12.2014.

08:59

Novak odbio $100.000 da namesti meč

Najboljem teniseru Novaku Đokoviću pre osam godina je bilo ponuđeno 100.000 dolara da namesti jedan meč, prenosi „USA Today“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpski teniser je, naravno, tu ponudu posrednika odbio, ali je naglasio da iako veliki broj tenisera ni ne pomišlja da se upusti u tako nešto, realnost je drugačija.

„Mislim da je to ilegalno i verujem da šteti reputaciji našeg sporta. Nemamo prostora za tako nešto, ali je realnost drugačija“, rekao je Đoković za „USA Today“.

U to vreme, kada je Novak odbio ponudu da namesti meč, klađenje na teniske mečeve nije bilo toliko rasprostranjeno, ali se situacija promenila. Iako je mnogo teže prići najboljim teniserima sveta, oni koji žele da iznesu nepristojne ponude koriste se raznim prevarama da bi to i učinili.

Nažalost, postoji veliki broj mogućnosti. Svako može da pristupi prostorijama, zgradama ili ćoškovima u kojima se teniseri obično kriju i pričaju o intimnim stvarima, svojim povredama i sličnom“, naglasio je Đoković.

Za sada nije poznato koliko je problem nameštanja rasporstanjen i ozbiljan. Od septembra 2008. godine, kada je formirana Jedinica za teniski integritet, bilo je 11 suspenzija, od toga pet doživotnih.

Osnova našeg sporta je da je čist. Čim to nije, onda je to problem“, rekao je prvi čovek ATP Kris Kermod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Tenis

Dvostruki olimpijski šampion igra u Parizu!

Britanska teniserka Ema Radukanu odbila je specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama, a dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje Endi Mari je prihvatio pozivnicu i učestvovaće na Igrama u Parizu.

Beta

14:16

20 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu