Nova vest
Tenis

Petak, 15.04.2011.

14:46

FED: Ana i Bojana igraju u singlu

U petak je u Bratislavi održan žreb za FED kup meč Slovačke i Srbije za popunu Svetske grupe u 2012. godini.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor Dejan Vraneš odlučio je da igra bez najbolje plasirane srpske teniserke Jelene Janković, pa će u singlu nastupiti mlada Bojana Jovanovski i Ana Ivanović.

Jovanovski će da otvori ovaj duel (14.00h) sa najboljom slovačkom igračicom Dominikom Cibulkovom, dok će se Ivanovićeva suprotstaviti Danijeli Hantuhovoj.

Drugog dana srpske teniserke će samo zameniti rivalke, s tim što će dan otvoriti Ivanovićeva (12.00h).

Duel će biti završen mečom dublova, u njemu Srbiju će predstavljati Jelena Janković i Aleksandra Krunić, a Slovačku Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova.

Ana Ivanović očekuje težak meč sa Danijelom Hantuhovom, ali i uopšte duel sa Slovačkom.

"Očekujem težak meč, važno je da od prvog momenta krenemo agresivno jer će svaki poen biti značajan. Oni su veoma dobri protivnici na domaćem terenu i sigurna sam da su podesili sve kako njima odgovara. Spremni smo i daćemo sve od sebe da dobijemo ovaj duel".

"Sa Danijelom sam dosta igrala u prošlosti, uvek smo miali teške i duge mečeve. Mislim da će nam ovo biti prvi duel na šljaci, biće vrlo interesantno ali nimalo lagan meč za mene", rekla je Ivanovićeva.

Sve je iznenadila odluka selektora Vraneša da pored Ane singl meč prvog dana igra Bojana Jovanovski, a ne Jelena Janković.

"Svi poštuje selektorovu odluku, Sve devojke su u formi, najbitnije je da podržavamo jedne drugu i da pokušamo da pobedimo ove mečeve i prođemo dalje. Ko bude igrao to je najmanje bitno", izjavila je Jankovićeva.

Selektor Vraneš zadovoljan je ishodom žreba.

"Zadovoljan sam žrebom. Znam da je možda mnoge iznenadilo što Jelena neće nastupiti prvog dana, nije bilo lako doneti ovu odluku. Međutim, uzimajući u obzir formu naših igračica, trenutno stanje i neke druge stvari koje možda nisu za javnos, mislim da je ovo najbolje rešenje za subotnje mečeve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu