Nova vest
Tenis

Sreda, 18.06.2014.

21:38

Sećate li se ovog 'klasika'?

Ono po čemu će ga mnogi pamtiti Markosa Bagdatisa jeste epski duel sa Andreom Agasijem 2006. na US openu, koji je Amerikanac dobio u pet setova.

Izvor: VA

Autor: VA

Default images

Agasi je igrao svoj poslednji turnir u karijeri pred punim stadionom Artur Eš protiv 21-godišnjeg Bagdatisa.

Gledajući snimak njihovog duela, i kako njihova tela trpe neverovatne napore dok pokušavaju da se oporave od 'borbe na nož', Agasi se prisetio nekih zanimljivih trenutaka: “Okrenuo sam se i video kako je ’produžio’ ruku. Njegovo lice je govorilo ’da uradili smo to”, prepričava 44-godišnji Amerikanac.



Dok je Agasi odavno u penziji, Markos još uvek igra i pokušava da napravi tranziciju u poznim godinama karijere, kao što je to činio i Andre.

Bagdatis, koji je 2006. godine bio osmi teniser sveta, trenutno je 118. igrač sveta, pa mu je za turnir u Kvinsu bila potrebna specijalna pozivnica organizatora.



Ukoliko se njegov trenutni ranking ne popravi, pitanje je da li će čelni ljudi US opena biti velikodušni i pozvati ovog šoumena, koji ima neverovatnu podršku navijača ali i svojih prijatelja na svim velikim turnirima.

"Moj cilj je da se vratim u Top 10 igrača sveta, ali moja stvarna svrha je da igram tenis najbolje što mogu i da uživam u publici i u trenucima na terenu“, rekao je Bagdatis.



"Nadam se da neće izbledeti poput zalazećeg sunca, jer je igrač koji može mnogo da pruži. Ne znam da li će se vratiti u Top 10, ali sam siguran da ne zaslužuje mesto na kome se nalazi“, rekao je Bred Gilbert, nekadašnji trener Andrea Agasija i Endija Rodika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve