Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.09.2014.

10:50

Hingisova impresionirana Belindom

Nekadašnja najbolja teniserka sveta Martina Hingis istakla je da je oduševljena svojom sunarodnicom Belindom Benčič.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

17-godišnja Švajcarkinja se protekle noći plasirala u četvrtfinale US Opena, pobedom nad Jelenom Janković sa 7:6, 6:3.

“Trenirala sam sa njom u nedelju i razmišljala sam u sebi: ‘Vau, ona igra zaista dobro’. Tako da sam očekivala da ostvari dobar rezultat, ali ne toliko dobar”, rekla je Hingisova.

Majka osvajačice pet Gren slem titula Melani Molitor je trener Benčičeve, a pošto mnogi porede njihove igre, Hingisova je priznala da postoje sličnosti.

Imamo istu tehniku, moja mama posvećuje dosta pažnje tome. I samu igru, ona ima zaista dobar bekhend. Ali, ona je jača, tako da može da radi na drugom ‘oružju’ više nego što sam mogla. Možda sam se ja bolje kretala, ali kada ona pogodi lopticu, taj udarac može da bude viner. Ona pogađa više vinera nego ja, tako da se po tome razlikujemo”, istakla je Hingisova.

Iako je Benčičeva i dalje dosta daleko od dostignuća koje je Hingisova postigla kao tinejdžerka, ona je samo jedna od nekoliko ‘klinki’ na WTA turu u ovom trenutku.

Ima svoj stil, isto kao što sam i ja imala, ali je napredovala mnogo. Svaka tri meseca se vidi napredak. Ali, velika je razlika je u veri u pobedu protiv velikih teniserki, sjajnih igračica, nosilaca na Gren slemovima. Presrećna sam zbog nje da je uspela da uradi to”, rekla je Hingisova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve