Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.09.2014.

02:24

Karo: Nikada nisam sumnjala u sebe

Karolina Voznijacki pobedom nad Marijom Šarapovom plasirala se u četvrtfinale nekog od Gren slem turnira prvi put od Melburna 2012. godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč je bio izuzetno kvalitetan, a Dankinja je uspela da slavi u tri seta – 6.4, 2:6, 6:2.

“Mnogo mi znači sve ovo – imala sam uspona i padova ove godine i lepo je osetiti da igram onako kako želim. Još od Istborna se dobro osećam na terenu, na betonu sam ove godine bila sjajna i od tada nadgrađujem svoju igru“, izjavila je Voznijacki, koja je igrala četvrtfinale u Montrealu i polufinale u Sinsinatiju (oba puta izgubila je od Serene Vilijams).

Karolina je objasnila kako je preokrenula stvari u trećem setu – promenila je taktiku.

“Ona je igrala sjajno u drugom setu, ušla je u teren i napala, a ja sam se previše povukla iza osnovne linije. Pri kraju drugog seta pomislila sam: ’Udari lopticu, budi odlučnija’. Rekla sam sebi da moram da rizikujem, pa šta bude, to mi je jedina šansa za trijumf“.

Voznijacki, koja je nekada bila prva teniserka sveta, već neko vreme ne igra na vrhunskom nivou, ali sada se vraća u uži vrh.

“Nikada nisam sumnjala u sebe. Vredno radim svakog dana i znam da u sebi imam nivo da mogu da igram sa svakim i da mogu da pobedim svakoga kada imam svoj dan. Ali ženski tenis evoluira i postaje sve teže“, rekla je Dankinja i potom je izdvojila svoju najveću snagu.

“Mogu brzo da pređem iz odbrane u napad i obratno, mislim da mi je to najjače oružje. U poslednjih nekoliko meseci pronašla sam pravu ravontežu između ta dva. Sada sam dobro servirala i riternirala. Mislim da mi je snaga i u tome što nikada ne odustajem“.

Voznijacki, koja je 2009. godine igrala finale u Njujorku, sada će se za plasman u polufinale boriti sa Sarom Erani iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve