Nova vest
Tenis

Petak, 29.08.2014.

22:02

Eliminisana Kerber, Benčič na JJ

Mlada švajcarska teniserka Belinda Benčič biće protivnica Jelene Janković u osmini finala US opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Benčič, koja je u martu napunila 17 godina, zabeležila je najveću pobedu u karijeri, pošto je savladala šestu nositeljku Anđeliku Kerber sa 6.1, 7:5 za jedan sat i 34 minuta igre.

Švajcarkinja slovačkog porekla (skratila je prezime od Benčičova), ove sezone već je igrala u trećem kolu Vimbldona, mnogi je vide u Top 10, a u meču sa Kerber pokazala je i zašto.

Igrala je Benčič vrhunski u ključnim trenucima, preciznim udarcima naterala je inače veoma brzu Nemicu na mnogo grešaka, a pri tom se i sama sasvim solidno branila.

U prvom setu Belinda je bila superiorna, a u drugom je gubila 4:1 i delovalo je da je odlučujući set neizbežan. Međutim, Benčič se vraća u igru, a spasla je čak pet set lopti. Pri rezultatu 5:3 Kerber je imala tri vezane set lopte na svoj servis, ali je Švajcarkinja preokrenula.

Zatim je i u sledećem gemu Kerber vodila 15:40, ali je Benčič u dugim poenima bila odlučna i agresivna, pa je spasla još dve brejk i set lopte.

Propuštene prilike potpuno su obeshrabrile Kerber, polufinalistkinju iz 2011. godine, pa je Benčič u preostala dva gema izgubila samo poen i tako je došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Ukupno, Benčič je imala 23 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Kerber upisala 18 direktnih poena i 22 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve