Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.08.2014.

10:17

Šarapova: Ako ih boli, neka plate

Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je da bi trebalo naplaćivati igračima medicinske tajm-aute da bi se videlo ko bespotrebno koristi to pravilo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle pobede u prvom kolu US Opena nad sunarodnicom Marijom Kirilenkom, Šarapova je na pitanje koje bi pravilo volela da uvede rekla:

Verovatno bih počela da naplaćujem medicinske tajm-aute. Tako bismo videli kome su zaista potrebni, a kome nisu. Ne znam kolika bi cena bila, ali 2.500 dolara ili tako nešto. Mislim da bi trebalo to da uradimo. Bilo bi zabavno“, istakla je Šarapova.

Kirilenko je, inače, tokom meča na US Openu zatražila medicinski tajm-aut zbog povrede noge. Isti slučaj je bio i sa narednom rivalkom Šarapove – Rumunkom Aleksandrom Dulgeru.

Poznato je da je nedavno Šarapova nesportski reagovala kada je Ana Ivanović zatražila tajm-aut tokom polufinalnog meča turnira u Sinsinatiju. Ivanovićevoj je pozlilo u drugom setu, tom prilikom joj je izmeren krvni pritisak, a kada je zaigrala bolje, Šarapova je ironično rekla: Izmerite joj pritisak.

Na US Openu, Ivanovićeva je istakla da ne smatra da igrači generalno uzimaju medicinske tajm-aute da bi omeli ritam svojih protivnika.

Mislim da je preoštro reći tako nešto. Ali, sigurna sam da bi mnogi teniseri pristali da plate zato što se to ipak tiče zdravlja. Pauze za toalet su druga priča. Što se tiče medicinskog tajm-auta, mislim da ih igrači koriste kada im je zaista potrebno“, naglasila je Ivanovićeva.

Pre šest godina, WTA je uvela pravilo o plaćanju između 100 i 500 dolara po medicinskom tajm-autu, ali se to pravilo više ne primenjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve