Nova vest
Tenis

Sreda, 27.08.2014.

10:55

Krajinović: Imao početničke greške

Mladi srpski teniser Filip Krajinović rekao je da je US Open bio veliko iskustvo za njega, ali da je pravio početničke greške.

Izvor: AM

Autor: AM

Default images

Krajinović je kroz kvalifikacije izborio plasman u glavni žreb poslednjeg Gren slema sezone, a u prvom kolu je poražen od domaćeg tenisera Tima Šmičeka sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 7:6.

Od naše saradnice Ane Mitrić.

Nisam srećan, naravno. Mislim da sam odigrao dobro prvi set, brzo sam došao do brejka, držao sam svoj servis i dobro sam servirao. Imao sam brejk šansu u drugom setu, nisam je iskoristio, on je dobio jako bitne poene i dobro servirao, s druge strane, pravio sam početničke greške. Imao sam priliku, nisam je iskoristio, ali sam zadovoljan što sam se plasirao u glavni žreb, što mi je bio i cilj“, rekao je Krajinović.

Srpski teniser je imao priliku da se vrati u meč u četvrtom setu, ali je Šmiček na kraju bio bolji u taj-brejku.

Igrao je stvarno dobro, pogađao je pasing šotove na brejk loptama, malo sam ja pao, što je normalno, ali sam u četvrtom setu imao neku šansu i nisam je iskoristio. Neverovatne greške sam pravio“, naglasio je Krajinović.

Što se tiče samog učešća na US Openu, Krajinović kaže da je zadovoljan i da je blizu ispunjenja svog cilja za ovu godinu.

Zadovoljan sam, ovo mi je bio ulazak u 100, nadam se da ću to na sledećem turniru uspeti. Relativno sam zadovoljan godinom, osvojio sam nekoliko turnira, cilj mi je bio da se približim plasmanu među najboljih 100 tenisera, to sam uspeo i verujem da ću godinu bez problema završiti tu“, istakao je srpski teniser.

Sledeći izazovi Krajinovića čekaju sa reprezentacijom Srbije, koja u Dejvis kupu gostuje Indiji.

Idem kući nekoliko dana da se odmorim, pa se pripremamo za Dejvis kup, idemo u Indiju. čekamo Novaka da se odluči, ali Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i ja idemo sigurno, kao i Nenad Zimonjić. Imamo odličan tim, svi imamo odlične sezone za sada i spremni smo za borbu“, rekao je Krajinović.

Posle Dejvis kupa, Krajinović će pokušati da igra na jačim turnirima, za razliku od prethodnih meseci, kada je uglavnom učestvovao na čelendžerima.

Još sam tu negde između, na granici najboljih 100, ali mislim da ću ići u Aziju, pokušati da igram kvalifikacije za neke turnire. Želim da igram sa najboljima, mislim da imam igru za to. Moj glavni cilj sada je da izborim direktan plasman u glavni žreb za Australijan open, mislim da sam u tome već uspeo. Sledeći korak su ATP turniri“, istakao je Krajinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve