Nova vest
Tenis

Sreda, 27.08.2014.

01:33

Prva GS pobeda Krunićeve

Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo US Opena, pošto je savladala Katažinu Piter u dva seta – 6:4, 6:1.

Izvor:

Autor:

Default images

Dvadesetjednogodišnja Krunićeva je do glavnog žreba došla drugo godinu za redom kroz kvalifikacije, a ovoga puta je uspela da upiše prvi trijumf.

U prvom setu videli smo čak sedam brejkova, a Aleksandra se u takvim uslovima bolje snašla od protivnice i uspela da stigne do vođstva. Meč je otvoren brejkovima na obe strane, ista scena viđena je i dva gema kasnije, da bi Krunićeva drugim brejkom u nizu osvojila set.

Ništa novo nije doneo početak narednog seta, jer je naša teniserka, posle sigurnog servis gema, iskoristila drugu brejk loptu i ponovo oduzela servis protivnici. Zatim je usledio novi siguran servis gem i novi brejk, za velikih 4:0.

Do kraja meča, Piterova nije uspela da se konsoliduje, doduše napravila je još jedan brejk, ali je Krunićeva brzo odgovorila i privela meč kraju.

Aleksandra će za plasman u narednu rundu igrati sa domaćom teniserkom Medison Kiz.

Ranije tokom dana, Ana Ivanović je rutinskom igrom stigla do plasmana u narendu rundu, dok je Filip Krajinović poražen od Tima Smičeka posle preokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu