Nova vest
Tenis

Utorak, 26.08.2014.

22:16

Krajinović poražen od Smičeka

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u prvom kolu US Opena od domaćeg tenisera Tima Smičeka – 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 7:6).

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo je bio prvi duel dvojice tenisera na ATP turnirima. Srbin je bolje otvorio duel i sigurnom igrom stigao do prednosti u setovima, ali je onda stao.

Amerikanac je isto bez previše problema stigao do izjednačenja u setovima, da bi do preokreta došao još ubedljivijom igrom protiv nervoznog Krajinovića. Filip je uspeo da izbori taj brejk četvrtog seta, ali je u njemu prokockao prednost od 4:1.

Obojica su bili dobri na svom serivsu na početku meča, u prva dva gema Krajinović nije uspeo da stigne do poena kada je protivnik servirao, ali je brejk osvojio u petom. Šesti gem srpski teniser otvorio je as udarcem i tako najavio da će potvrditi brejk, što je i učinio za 4:2. Protivnik je imao dosta neiznuđenih grešaka, a Krajinovića je služio bekhend. Smiček je izborio ostanak u prvom setu, ali Srpski teniser ne prepušta ništa slučaju i do vođstva stiže na svoj servis - 6:4.

Drugi set je poečo slično kao prvi, u prva dva gema nije brejka. U trećem se Krajinović mučio da sačuva svoj servis, imao je problema pri ubacivanju loptice, protivnik je imao i brejk loptu, ali je srpski teniser na kraju poravnao na 2:2. Izjednačena igra i u nastavku, uz duže razmene udaraca. Naredni gem se takođe igrao nešto duže, ovoga puta je Krajinović imao priliku za brejk, ali je nije iskoristio. Srpski teniser nije izdržao pritisak, a Amerikanac pravi brejk za vođstvo 4:2. Ubrzo nakon toga Smiček osvaja drugi set sa 6:3 i poravnava na 1:1.

Kao da je Krajinović stao u trećem setu, a protivnik je to iskoristio i lako poveo sa 2:0. U nastavku ista situacija, Smiček je igrao mnogo bolje i dopustio Krajinoviću samo dva gema. Amerikanac je pri rezultatu 5:2 servirao za 2:1 u setovima, igrali su se dugi poeni, Krajinović je pretio, ali nedovoljno za ostanak u trećem setu, koji je završen 6:2.

Posle gubitka drugog seta u nizu naše teniser je uspeo da se stabilizuje, i nedozvoli Amerikancu da furiozno stigne do naredne runde. U deset odigranih gemova oba tenisera servirala su sigurno, što je dovelo do toga da ne vidimo nijednu brejk loptu, pa je rezultat izjednačen. Nastavilo se u istom ritmu naredna četiri gema, pa je usledio prvi taj brejk u meču. Filip ga je bolje otvorio, napravivši prvi mini brejk, za kasnije vođstvo od 4:1. Ali, Amerikanac se nije predavao, uspeo je da izjednači, a zatim i novim mini brejkom stigne do prve meč lopte – koju koristi za trijumf 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu