Nova vest
Tenis

Utorak, 26.08.2014.

21:53

Ana: Ovo je moglo biti četvrtfinale

Ana Ivanović zadovoljna je startom na US openu gde je u prvom kolu bila ubedljiva protiv Amerikance Alison Riske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naša teniserka je slavila sa 6:3, 6:0, a kao presudan faktor pobede istakla je pritisak na servis rivalke.

"Bio je ovo težak meč prvog kola. Imali smo jedan takav i u Oklendu. Znala sam šta me očekuje. Bila je odlična prošle sedmice, trudila sam se da počnem oštro i izvršim pritisak. Trebalo je vremena da se prilagodim. Veoma sam zadovoljna, posebno kako sam završila drugi set", rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva nije najbolje počela meč, odmah je izgubila servis, ali je brzo uzvratila i uspostavila svoj ritam.

"Trudila sam se za svaki poen, bez razmišljanja koji je u pitanju. Počela sam gubitkom servisa, zadovoljna sam što sam odmah uzvratila brejkom. Ona opasno servira. To sam znala iz prošlog meča. Dobro je servirala i danas, ali sam osećala da mogu da joj pročitam servis mnogo bolje i šta da očekujem. Tako sam imala više riterna i izvršila pritisak na njen servis", rekla je Ana.

Ivanovićeva nije imala previše sreće na žrebu jer je već na startu igrala sa veoma solidnom Amerikankom koja je 44. na svetu, a koja ju je namučila poslednjeg dana decembra na Novom Zelandu.

"Kada sam videla s kim igram u prvoj rundi pomislila sam da je to prošle godine moglo biti četvrtfinale, a mi igramo na startu. To pokazuje da ovde nema lakih protivnika. Ne želim da gledam previše unapred. Idem korak po korak. Nije bitno koji si nosilac, uvek možeš da imaš dobar ili loš žreb. Videli smo na prošlim gren slemovima da je sve moguće", smatra naša teniserka.

Pre nekoliko dana Ivanovićeva je igrala finale Sinsinatija, a u centru pažnje bio je njen duel sa Marijom Šarapovom. Ruskinja je bila besna što je Ana tražila medicinski tajm-aut, pa je posle izjavila da bi igrači trebalo da plaćaju za to.

"Mislim da je to malo prestrogo. Sigurna sam da bi mnogi igrači pristali da plate jer je to u vezi zdravlja. Možda za toalet pauze, to je druga priča. Ali medicinski tajm-auti, mislim da ih igrači koriste jer su im zaista potrebni. Mislim da svako gradi svoju budućnost, svoj život. Ja imam svoj put, spavam mirno noću, a to je najvažnije na kraju dana", istakla je Ivanovićeva.

Ivnaovićeva iza sebe ima odličnu sezonu, osvojila je tri turnira izgubivši tek 13 od 60 mečeva.

"Imam mnogo samopouzdanja, sjajna sezona je iza mene. Mnogo se trudim za svaki meč jer volim to. U svakom poslu ima kada kada ga voliš i kada ga ne voliš, posebno kada se mnogo trudiš. Kao prošle godine, kada nije bilo rezultata koje sam očekivala, tada je teško voleti. Ali prošla godina je bila sjajna promena za mene. Naučila sam mnogo o sebi, mojim ciljevima, kakva sam osoba i kakva želim da budem. Sada samo želim to da pokažem, ne samo da pričam o tome. Želim da ostvarim to što želim", objasnila je Ana.

Ona je veoma mlada postala najbolja teniserka sveta, usledio je veliki pad i težak povratak na vrh WTA.

"Bio je to najbolji trenutak u mom životu, a imala sam samo 20 godina tada. Možda sam to shvatila olako, jer sam konstantno napredovala, beležila sve bolje rezultate. To je bio prirodan progres, a kada jednom dostigneš to teško je kontrolisati svu pažnju koju imaš, a ja sam tada bila veoma stidljiva. Nisam se osećala prijatno u svojoj koži, bilo je nezgodno. Volim da provodim vreme sama, da čitam knjige, to sam ja. Odjednom bilo je toliko zahteva i toliko stvari. Nisam bila spremna za to. Trebalo mi je vremena da to prihvatim i zaista uživam", rekla je Ivanovićeva.

Ana je jedna od omiljenih sportistkinja na svetu, često daje autograme i druži se sa obožavateljima, što mnogi sportisti ne rade sa tolikim zadovoljstvom.

"To dolazi sa godinama, osećam se prijatnije sada. To je važan deo posla jer smo ovde zbog navijača. Lepo je vratiti im nešto. Često možete videti timove koji samo rade, nema smeha, šale. Ja mislim da je važno uživati, jer je to u stvari tvoj život. Zajedno smo nedeljama, ako si svake sedmice tako ozbiljan, tako i završiš", zaključila je Ivanovićeva.

Ivanovićeva će u drugom kolu US opena igrati pritiv Čehinje Katarine Pliškove, 41. teniserke sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu