Nova vest
Tenis

Utorak, 12.11.2013.

09:19

Nadal: Servis napravio razliku

Rafael Nadal rekao je da je servis napravio razliku u finalnom duelu završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je ostao bez jednog od retkih trofeja koji mu nedostaje pošto je izgubio u finalu od Novaka Đokovića sa 6:3, 6:4.

Španski teniser dodao je da njegovo rivalstvo sa Đokovićem ima posebno mesto u istoriji tenisa. Bio je ovo 39. duel njih dvojice i 17. pobeda srpskog igrača.

“Mislim da je nivo tenisa bio sličan, dok je razliku napravio servis. To je prva slika koju vidim kada pomislim na meč. Ako moram da kažem da je jedna stvar napravila razliku u ovom meču onda je to servis. Ja nisam servirao dobro, on jeste. Na ovakvom terenu prvi udarac je veoma važan, a on ga je izvodio mnogo bolje od mene. Što se ostalog dela tiče, imao sam osećaj da nisam daleko od njegovog nivoa. Ali on je igrao sa prednošću praktično tokom celog meča jer sam mu ja davao prilike lošim servisom.”

Rekao si juče da u finalu moraš da budeš agresivan da bi pobedio. U prvom setu si imao sam dva ili tri vinera.

"On je na početku igrao mnogo bolje. Prva tri gema bez dileme. Čak i u četvrtom. Nakon toga nije bilo rezlike. Vineri su kada protivnik ne dotakne lopticu. To nema veze sa agresivnošću. Nakon toga sam igrao agresivno. Imao sam kontrolu u poenu puno puta forhendom nakon ta tri gema. Mislim da u finišu prvog seta nisam imao ni sreće. Odigrao sam dobro na brejk lopti, nakon toga je on ponovo napravio brejk, a onda ta lopta na 5:3 i 15:30… Treći gem drugog seta sam odigrao previše agresivno. Imao sam tri neiznuđene greške forhendom u istom gemu, a to ne sme da se dešava. Nakon toga je on ponovo imao prednost i rezultatsku i mentalnu. Imam osećaj das am odigrao dovoljno dobro da bude neizvesniji rezultat. Na kraju sam izgubio 6:3, 6:4 jer je on igrao bolje od mene. Mogu samo da mu čestitam i da se nadam da ću biti spreman da pružim najbolje izdanje u Australiji. Taj teren mi malo više odgovara. Pripremiću se najbolje što mogu.”

Šta misliš o vašem rivalstvu?

“Prilično je neverovatno da nam je ovo bio 39. meč. Ono što se u proteklih pet, šest godina događa je prilično neverovatno. Isti igrači se nadmeću za svaki turnir, svaki važan turnir. To se nije događalo često u istoriji našeg sprota. Nas dvojica smo poseban trenutak u istoriji tenisa. Ne znam koliko narednih godina ćemo moći da ponavljamo ovako nešto. Jedno je sigurno, pokušaću da radim naporno i nadam se da ću ostati zdrav.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu