Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.10.2013.

21:33

Federer: Rafa je svima dokazao

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uveren da će na Mastersu u Šangaju ove nedelje ostvariti dobar plasman.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Federer nije igrao nijedan turnir od US Opena, a dobar rezultat mu je potreban da bi uspeo da se kvalifikuje za završni Masters sezone u Londonu.

„Mislim da mi se igra vraća, a to je najvažnije. Sada se sve svodi na to da ostanem pozitivan i vredno radim svakog dana, tako razmišljam“, rekao je Federer, „Generalno, zaista sam koncentrisan na svoju igru i mog prvog protivnika“.

U prvom kolu u Šangaju Federer je slobodan, a u drugoj ga čeka susret sa boljim iz duela između Lejtona Hjuita i Adreasa Sepija. Švajcarac je trenutno na sedmom mestu u trci za mesto u Londonu.

Od početka sezone cilj mi je bio da se kvalifikujem za London. Taj turnir smatram apsolutno najboljim na svetu i želim da budem deo njega. Zbog toga mi to predstavlja dodatnu motivaciju“, rekao je Federer, koji ja na završnom Mastersu sezone slavio rekordnih šest puta.

Federer je, takođe, otkrio da je zadivljen povratkom Rafaela Nadala na prvo mesto na ATP listi ovog ponedeljka.

Nema sumnje, to je neverovatan povratak. Pre godinu ljudi su pričali da možda nikada više neće igrati tenis. Godinu dana kasnije on je najbolji na svetu. Tako brzo se stvari menjaju u tenisu, što je odlično. S druge strane, imate drugu krajnost, a to je da otpisujete neke igrače prebrzo“, istakao je Federer, „Iskreno, srećan sam zbot što je Rafa sam sebi dokazao, ali i ostatku sveta, da nikoga ne treba tako brzo otpisivati. Samo pobeda na US Openu je bila neverovatna“.

Masters u Šangaju moći ćete ove nedelje da pratite u direktnim prenosima na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu