Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.06.2013.

22:04

Novak: Čudno je bez Rodžera i Rafe

Prvi teniser sveta Novak Djoković rekao je da je čudno što u drugoj nedelji Vimbldona nema Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor:

Autor:

Default images

"Dobro je, malo za promenu, jer se uvek očekuje da najbolji teniseri dođu do završnice velikih takmičenja. Kad se to ne dogodi, to je veliko iznenađenje", rekao je Novak.

Prva nedelja ovogodišnjeg Vimbldona obilovala je iznenađenjima. Kada su Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji zajedno imaju devet titula, eleminisani od igrača koji nisu ni u prvih sto igrača na planeti.

Prvo je u prvom kolu ispao Rafael Nadal. Eliminisao ga je malo poznati Belgijanac Stiv Darsis sa 3:0 u setovima. Potom je svoje učešće završio i branilac titule Rodžer Federer. Od njega je bio bolji 116. igrač sveta, Ukrajinac Sergij Stahovski.

"Malo je čudan osećaj što nema Federera i Nadala u drugoj nedelju. U poslednjih 10 godina uvek je bio jedan od njih dvojice. Ali ima drugih tenisera koji su igrali dobar tenis. Mislim da je zanimljivo videti nova lica u tenisu", rekao je Đoković.

Novaka u ponedeljak očekuje duel sa Nemcom Tomijem Hasom, a Bari Kauan, bivši teniser i komentator Skaj sporta, kaže da ne bi bio šokiran ukoliko bi Novak Đoković ispao.

Pročitajte ko bi mogao da bude šokantni učesnik polufinala travnatog Gren slema,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve