Nova vest
Tenis

Subota, 08.06.2013.

19:51

Serena: Ne osećam godine

Serena Vilijams 2002. je osvojila Rolan Garos pobedivši u finalu stariju sestru Venus, a za novi trijumf u Parizu bilo joj je potrebno 11 godina.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Nisam očekivala da će mi toliko biti potrebno da ponovim uspeh. Nadala sam da se da ću ponovo slaviti, nekoliko puta sam se osećala kao da sam propustila priliku“, rekla je Serena.

Na pitanje da li će se povući na vrhuncu karijere kao glumica Greta Garbo, Vilijamsova je odgovorila:

„Vau, kakva analogija, ja i Greta Garbo. Hvala vam“, rekla je Serena uz osmeh, „Definitivno želim da se povučem na vrhuncu. To mi je cilj. Ali da li sam dostigla vrhunac?“.

Zašto misliš da tako dobro igraš u tim godinama (31)?

„Opuštena sam, uživam u svakom trenutku. Uvek sam govorila da osećam da ne igram svoj najbolji tenis, to sam govorila godinama, da uvek mogu bolje i da želim da dostignem taj nivo. Ne znam, možda samo pokušavam da dođem dotle. Osećam se fizički spremnom, ne osećam te godine“.

Kakva je tvoja prognoza za muško finale – Nadal ili Ferer?

“Veliki sam obožavalac Rafe Nadala, uvek sam to bila. Mislim da je on legenda, iako je još mlad. Ipak, volim i radnu etiku Davida Ferera, volim kada ga vidim u teretani i kako je ozbiljan. Nadam se da će biti zaista dobar meč”.

Serena je pobedom nad Šarapovom došla do 16. Gren slem titule.

“Trudim se da ta brojka bude još veća. Mislim čak da mi je Santoro rekao da mi je ovo 16. titular, totalno sam zaboravila na to, igrala sam za titulu na Garosu, a ne za 16. GS titulu. Želim da nastavim tim putem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve