Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2013.

22:02

Troicki: Znači mi pobeda u tri seta

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je veoma zadovoljan igrom u pobedi nad Džejmsom Blejkom u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Dobra je stvar što sam dobio meč u tri seta, prilično lako i brzo. Zadovoljan sam kako sam igrao, nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama. Malo sam bio zabrinut pre početka meča jer sam došao kasno u Pariz, imao sam samo jedan jednočasovni trening. Šljaka u Parizu je dosta brza i nisam bio siguran koliko sam se navikao na to.”, rekao je Troicki.

“Fizički sada nisam opterećen kao kada igram pet setova, ulazim potpuno spreman i opušten u sledeće kolo. Treba da budem što svežiji”, dodao je srpski teniser posle trijumfa sa 6:4, 6:2, 6:2.

U poslednje vreme čini se da je Viktor podigao formu na viši nivo.

“Osećam se mnogo bolje na terenu nego ranije, osećam napredak u odnosu na prošlu godinu, imam dosta samopouzdanja. Nemam rezultate kao 2011. godine, ali to će doći ako nastavim da igram dobro. I prošli put sam pao sa 20. na 50. mesto na listi, pa sam se vratio i bio 12. na svetu. Napornim radom i dobrim igrama verujem da mogu da napredujem na listi, nadam se da ću ovde dobro proći”.

Sledeći protivnik Troickog biće bolji iz meča Monako – Himeno-Traver.

“Obojica igraju dobro na šljaci, ali pobeđivao sam i jednog i drugog više puta. Znam šta da očekujem, neće biti lako, ali imam šanse”.

Ana Ivanović je ranije pobedila Petru Martić sa 2-1 u setovima, a posle meča izjavila je da je zadovoljna uprkos oscilacijama u igri.

Rodžer Federer lako je dobio meč prvog kola, a kaže da ga nije briga da li ga smatraju favoritom. U ženskoj konkurenciji Nadja Petrova je ispala, a Serena je nastavila sa sjajnim igrama.

Ipak, iznenađenje dana jeste eliminacija Venus Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve