Nova vest
Tenis

Subota, 01.09.2012.

23:44

Mari se mučio, Federer bez znoja

Prvi nosilac Rodžer Federer i Škot Endi Mari plasirali su se u osminu finala US opena, ali na upadljivo različite načine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac je duel sa Fernandom Verdaskom lagano rešio u tri seta (6:3, 6:4, 6:4), dok je Mariju bilo potrebno skoro četiri časa da savlada Felisijana Lopesa – 7:6 (7-5), 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-4).

Federer će u četvrtom kolu igrati sa boljim iz meča Fiš – Simon, dok Mari čeka pobednika duela Raonić – Blejk.

Federer je dobio meč na svoj tipičan način – po brejk u svakom setu, bez mnogo znoja za peti trijumf nad Verdaskom u isto toliko mečeva.

Španac se u prvom setu držao do 3:3, a onda je Federer napravio brejk. Rodžer je isto ponovio u prvom gemu drugog i u trećem gemu trećeg seta, pa je lako pobedio za dva časa i pet minuta igre.

Rodžer je imao 30 direktnih poena i 19 grešaka, a uz to se suočio samo sa jednom brejk loptom.

Mari je imao neuporedivo teži posao – u prvom setu nijedan od tenisera nije imao priliku za brejk, a nijanse su u završnici bile na strani Škota, odlučio je jedan mini-brejk.

Treći nosilac je na početku drugog seta napravio brejk, ali se Španac ubrzo vratio u igru i nakon toga izborio novi taj brejk. Vodio je Lopes sa 4-1 i 5-3, ali je napravio dve greške kao posledica nervoze, što ga je koštalo seta.

Kada je Mari početkom trećeg seta napravio brejk, gledaoci su već mislili da je sve gotovo. Međutim, Škot je u dva navrata prokockao prednost brejka, da bi na kraju izgubio sa 6:4.

Lopes je nastavio da pritiska servis Marija i u četvrtom setu, u tom periodu igre bio je znatno bliži brejku, ali je o sudbini seta ponovo odlučivao taj brejk.

Mari je ponovo bio pribraniji, presudan je bio njegov ’pasing’ u dsetom poenu za dve vezane meč lopte, od kojih je realizovao već prvu za pobedu i veliko olakšanje.

Škot je ukupno osvojio osam poena manje od Lopesa (162:154), imao je 53 vinera i 48 grešaka, naspram Špančevih 68 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve